Taste Of Nieuw West

Voedsel is zoveel meer dan iets dat wij nodig hebben om onze maag te vullen. Met de smaak en textuur van voedsel delen mensen vriendschap en gemeenschap. Wij wisselen met eten ervaringen uit, roepen herinneringen op en brengen relaties tot bloei. Eten is het leven zelf, onze band met elkaar en het hart van de samenleving. De voedingsmiddelen die het beste zijn voor ons zijn ook het beste voor onze samenleving. Dat is niet toevallig.

Het maakt niet uit welk land we komen, een maaltijd brengt mensen uit alle windstreken bij elkaar. In iedere maatschappij wordt aandacht gegeven aan de dagelijkse bereiding van de maaltijd voor familie, vrienden en zelfs onbekenden. Niemand heeft echt een hekel aan de persoon aan overkant van zijn bord.

In een stadsdeel met naar schatting 105 nationaliteiten nodigt samen koken en eten uit tot netwerken en samenwerken. Taste of Nieuw West verbindt stadsdeel Nieuw West en haar bewoners met heerlijke gerechten, gekookt door echte ‘smaakmakers’. Dit zijn buurbewoners met verstand van lekker eten en kleurrijke verhalen. De smaakmakers geven niet alleen hun favoriete recept prijs op deze website, ze vertellen ook over hun leven waar zij in de buurt de beste ingrediënten kopen.

Het recept kan voor Marokkaans, Ghanese of Nederlandse begrippen alledaagse kost zijn, voor veel andere buurtbewoners is het lekker en verrassend. U kunt zelf komen proeven tijdens maandelijkse bijeenkomsten in Coffeemania in de Otto Heldringstraat 3. Onder supervisie van de smaakmaker bereidt een professionele kok de maaltijd en wordt er samen  gegeten om buurtbewoners met elkaar en lekker eten uit alle windstreken kennis te laten maken.

Ontdek culinair Nieuw West zelf bij Taste Of Nieuw West.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *