LEWIN

songwriter en muzikante Jara Holdert 

We zijn blij dat we een voorzichtige doorstart kunnen maken met de Taste of Nieuw-West en wij zijn blij dat we dat kunnen doen met Jara die een vaste plaats heeft in onze programmering!
Het interieur zal aangepast worden zodat er 30 gasten aanwezig kunnen zijn.

LEWIN

Warm, eerlijk – met een paar precieze penseelstreken schetst Lewin de kleine momenten die grote betekenis kunnen hebben. Liedjes over liefde, leven, tijd en verlies, gestoeld in de folk-traditie van de jaren zestig en vermengd met een flinke scheut eigenheid.

Inspiratie

Sommige artiesten schrijven afscheidsliedjes ná een break-up. Maar Lewin schreef haar breakup-album terwijl zij en haar geliefde nog samen waren.

Lewin, die toen nog optrad onder haar voornaam JARA, had haar debuutalbum geschreven en opgenomen in Berlijn, met haar muze en geliefde, Aaron Ahrends. Maar toen de laatste opnames klaar waren viel hun relatie uiteen, en plotseling hoorde ze hoe al die liedjes eigenlijk al die tijd al afscheidsliedjes waren geweest, die met vooruitziende blik beschreven hoe hun relatie zou eindigen voordat het daadwerkelijk gebeurde.

Over Lewin

‘Lewin’ is een frisse start voor songwriter en muzikante Jara Holdert. Sinds 2013 toert ze al door binnen en buitenland met eigen nummers, inmiddels staat ze bekend om haar eigenzinnige open gitaarstemmingen, avontuurlijke muzikale keuzes en de rauwe kwetsbaarheid van haar live performances. In haar teksten gaat ze op zoek naar een genadeloze eerlijkheid, in haar composities zit een speelsheid die zowel banden heeft met het vakmanschap van de grote songwriters uit de jaren zestig en zeventig, als met de exploratiedrang van moderne, eigenzinnige artiesten zoals Laura Marling, Big Thief en The Weather Station.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *