Alper Gök & Megan Davis met Turkse Folk Muziek

 

Vrijdag 28 September 

Turks praten kan Megan Davis nog niet vloeiend, maar zingen gaat haar een stuk beter af. De 29-jarige Rotterdamse maakte tijdens haar auditie diepe indruk op de jury van ‘O Ses Türkiye’, de Turkse versie van The Voice.
Megan Davis, geboren in Amerika, maar alweer zestien jaar in Nederland – volgt op Codarts Rotterdam een opleiding gericht op Turkse muziek. Alper Gök heeft roots in Turkije. Samen delen zij hun passie voor Turkse Folk Muziek en willen deze prachtige muziek binnen Europa delen en de kloof tussen culturen met liefde, vriendschap en muziek blijven overbruggen.
 
 
De maaltijd die bij dit optreden geserveerd wordt is Izmir köfte. Izmir köfte de naam zegt het al is vernoemd naar op twee na grote steden van Turkije. Izmir ligt aan de Egeïsche Zee en wordt wel de “parel” van de provincie Izmir genoemd. Tijdens de Ottomaanse rijk zijn vele recepten uitgewisseld tussen de verschillende landen en de Izmir köfte is een van de lekkerste gerechten van het Ottomaanse cuisine. Voor de vegetariërs onder ons zal er een speciale (Turkse) maaltijd gemaakt worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *