Pompoenstamppot (Nederlands)

Pompoenstamppot voor 4 personen:

“Een fusion stamppot met pompoen, ook geschikt voor de vegetariërs.”

Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 kg kruimige aardappels,
• 1 pompoen,
• 1 tl karwijzaad,
• zout & peper,
• flinke scheut olijfolie,
• 2 schaaltjes vegetarische balletjes
• 1 blik kikkererwten (400 gr)
• 1 beker crème fraîche (200 ml)

Bereiden:
• Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de pompoen in parten. Verwijder de zaden en de
draderige binnenkant en snijd met een scherp mes de schil eraf. Snijd in blokjes van 2 x 2 cm.
Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel er het karwijzaad, een flinke scheut olijfolie en zout & peper over. Bak ca. 25 min. in de oven.
• Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Verhit een scheut olijfolie en bak de vegetarische balletjes in 5 min. gaar.
• Verwarm de kikkererwten in een steelpan. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn met de pureestamper. Stamp er de helft van de kikkererwten, de helft van de pompoenblokjes en de crème fraîche door. Schep de rest van de pompoen en kikkererwten erdoor. Breng op smaak met zout & peper.
• Serveer met de balletjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *