Carne Mechada (Colombiaans)

Carne mechada (4 personen)

Ingrediënten:

500 gram runderlappen

  • 250 gram droge zwarte bonen (of een blik van 500 gram)
  • 300 gram rijst
  • 2 rijpe bakbananen
  • 4 eetlepels tomatenpuree
  • 2 middelgrote uien
  • 1 paprika
  • 2 teentjes knoflook
  • olie
  • 1 theelepel gemalen komijn
  • 1 eetlepel worcestersaus
  • 2 runderbouillon blokjes

Bereiding:

Spoel de zwarte bonen af en zet ze in de week. Als de bonen minstens twee uur geweekt hebben moeten zij drie uur koken voor ze zacht genoeg zijn. Bij bonen uit blik is dit niet nodig.

Kook de runderlappen net zolang in water totdat het vlees mals is. Afhankelijk van de kwaliteit van het vlees kan dit 1 tot 2 uur duren. Haal het vlees uit het water, en bewaar het kookvocht. Sla het vlees plat met een vleeshamer of vijzel. Trek daarna draadjes van het vlees. Als je de draadjes te lang vindt, snij het vlees nog een keer.

Doe 2 eetlepels olie in een braadpan en bak hierin de vleesdraadjes. Voeg 1 fijn gesneden ui toe en een halve gesneden paprika. Laat het geheel even bakken en voeg dan de tomatenpuree toe met de worcestersaus, een bouillonblokje en een beetje water. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Laat het geheel pruttelen tot de rest van het gerecht klaar is. Kook de rijst vervolgens in het kookvocht van het vlees. Als de bonen bijna zacht zijn, voeg dan de rest van de gesneden ui en paprika toe. Zorg dat de bonen niet droog koken, voeg extra water, het komijnpoeder en een bouillonblokje toe. Vervolgens peper en zout naar smaak. Als laatste snijd je de bakbananen in de lengte door en bak de plakken lichtbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *