Zuurkoolstamppot (Nederlands)

Zuurkoolstamppot voor 4 personen:

“Zuurkool met appels en gember is een fijne combinatie van smaken.”

Ingrediënten voor 4 personen:
• 1 kg kruimige aardappels,
• 150 gr spekblokjes,
• 2 appels,
• 1 ui,
• 50 gr roomboter,
• 1 el kerriepoeder,
• ½ tl paprikapoeder,
• ½ tl gemberpoeder,
• 500 g zuurkool
• zout & peper,
• 2 dl melk,
• flinke scheut olijfolie.

Bereiden:
• Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar.
• Bak tijdens het koken van de aardappels, in een droge koekenpan de spekjes uit.
• Schil de appels, verwijder de klokhuizen en snijd ze in blokjes. Snipper de ui en fruit op een matig vuur in de gesmolten boter. Roer de kerrie-, paprika- en de gemberpoeder erdoor. Voeg na ca. 3 min. de blokjes appel toe en bak ze 2 min. mee.
• Spoel de zuurkool onder stromend water, laat uitlekken en verwarm de zuurkool.
• Verwarm de melk. Stamp nu de aardappels tot een luchtige aardappelpuree, met de melk en olie.
• Schep de zuurkool met de spekjes door de aardappelpuree en breng op smaak met zout & peper.
• Verdeel het appelmengsel erover en serveer de stamppot.

Jus en worst:
Geen stamppot zonder jus en een lekkere worst uiteraard.