Ruculastamppot voor (Nederlands)

Ruculastamppot voor 4 personen:
“Het is een Italiaans getinte variant op de oer-hollandse stamppot van rauwe andijvie.”

Ingrediënten voor 4 personen:
• 1,5 kg kruimige aardappels,
• 1 ui,
• 1 teentje knoflook,
• zout & peper,
• 150 gr rucola,
• 150 gr spekblokjes,
• 2 dl melk
• flinke scheut olijfolie,
• 2 eetlepels kappertjes,
• vers geraspte Parmezaanse kaas.

Bereiden:
• Pel en halveer de ui en de knoflook. Leg ze in een bolzeef en hang de zeef in de pan van de aardappels. Kook de aardappels in ruim water met zout in ca 20 minuten gaar. Door het meekoken van de ui en knoflook in een zeef krijgen de aardappels een lekkere smaak en kun je ui en knoflook makkelijk verwijderen.
• Bak tijdens het koken van de aardappels, in een droge koekenpan de spekjes uit.
• Verwarm de melk. Verwijder de ui en de knoflook en giet de aardappelen af. Stamp nu de
aardappels tot een luchtige aardappelpuree, met de melk en olie.
• Meng de rucola, kappertjes en spekjes erdoor. Breng de stamppot op smaak met zout & peper.
• Schep de stamppot op de borden en bestrooi het gerecht met geraspte Parmezaanse kaas.