Salade caprese (Italië)

Recept salade caprese voor zes personen

salade caprese
salade caprese
  • 2 bollen (buffel)mozzarella
  • 1 potje of zakje verse basilicum
  • 50 gram rucola
  • 2 theelepels oregano
  • peper, zout
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 6 eetlepels olijfolie van goede kwaliteit
  • 2 theelepels honing
  • Zes grote Romatomaten

Snij de mozzarella in niet te dikke plakken. Maak een marinade van de azijn, olie, honing, peper, zout en oregano.  Leg op een groot bord een laag mozzarellaplakken. Giet hierover een deel van de dressing. Leg hierop een vel plastic folie. Dan weer een laag mozzarellaplakken en weer dressing. Ga door toe alles op is. Zet de mozzarella op een koele plek en laat de mozzarella hierin marineren tot vlak voor het opmaken van de schaal.

Uurtje van tevoren:

Maak de rucola of basilicum schoon. Snij de tomaten niet te dikke – plakken. Leg om en om op een platte grote schaal om en om plakje tomaat, blaadje basilicum, plakje mozzarella, blaadje rucola. Ga zo door tot alles op is. Giet de rest van de marinade nog over de salade. Garneer eventueel met nog wat basilicum en rucola.