Mosselen Mouclade (Frans)

Mosselen mouclade voor vier personen

2 kilo mosselen 2 sjalotten 1 teentje knoflook 2 theelepels peterselie 1 theelepel tijm 1 theelepel kerriepoeder Een kwart liter witte Muscadet 10 centiliter room 20 gram boter 1 eierdooier gemengde molenpeper

Bereidingswijze

Was en kuis de mosselen. Snipper de sjalotten en de knoflook heel fijn. Smelt de boter en fruit de sjalotten en knoflook. Voeg er tijm en peterselie aan toe. Giet er wijn bij en breng het geheel aan de kook.

Voeg de gewassen mosselen toe aan het kooksel in en kruid met molenpeper. Doe het deksel op de pan en gaar de mosselen tot de schelpen open zijn. Schud af en toe op.

Neem de mosselen uit de pot, verwijder telkens één van de schelpen en leg de volle schelp in een vuurvaste schotel. Laat het mosselnat voor de helft inkoken en zeef door de tamine.

Meng in een kommetje de room met de eierdooier en het kerriepoeder. Giet het mengsel bij het ingekookte mosselnat en laat nog twee minuten indikken op zacht vuur. Overgiet de mosselen met de roomsaus. Dien op met stokbrood, roomboter en Muscadet.